Élelmiszererdő

"A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára."

Dr. Szent-Györgyi Albert

Minden területből ökokertet, élelmiszererdőt, permakultúrát!

Nagy tapasztalattal, hatalmas lelkesedéssel és komoly referenciákkal vállaljuk minden terület élelmiszererdővé varázslását, amely elég nagy ahhoz, hogy kialakíthassuk rajta azt az ökoszisztémát, melyben minden ami terem, vegyszermentes és egészséges. Nincs szükség kártevőírtásra, permetezésre, sőt szigorúan tilos efféle merényletek elkövetése, hiszen egy ilyen tökéletes természetes egyensúlyban levő rendszer minden kis lakója és növénye egymással összhangban él. Ebben a kultúrában minden élőlény és növény hasznos, a természetes egyensúly megőrzésére hivatott. Egy efféle, a természet által kitalált tökéletes rendszer mintájára alkotott mini ökoszisztémában az ember által kártevőnek nevezett rovaroknak és gyomnak nevezett növényeknek mind megvan a maga szerepe.

Egy ilyen édenkert létrehozatala során tehát minden tevékenységünket műtrágya és vegyszermentesen végezzük, kis élettel teli szigetet, gazdáját és természetet tápláló menedéket létrehozva ezzel a mesterséges szerekkel befolyásolt, felborult ökoszisztémájú területek sivatagában. Ha mindenki a maga háza táján tesz a saját és családja jövőjéért, ezekkel az oázisokkal egészségesebbé tehetjük magunkat, a környezetünket és minél többen gondolkodnak hasonlóképp, annál biztosabb, hogy magát a Földet is. Saját területünk a legfontosabb eszközünk arra, hogy az életet támogassuk életet adó bolygónkon. -Másik komoly eszközünk a pénzünk, mellyel a boltban szavazunk, de ezt most itt nem fejtjük ki bővebben-.

Egészség, anyagi ráfordítás és megtérülés szempontjából vizsgálva, egy ilyen terület nem, vagy csak minimálisan igényel öntözést, a környezeti ártalmakkal szemben ellenállóbb, terménye sokkal nagyobb beltartalmi értékekkel rendelkezik, a belőle nyert zöldség és gyümölcs hosszabb távon eltartható, egészséges és mindig eleget szüretelhet belőle az ember. 

Csak egy egészséges környezetben, ahol jól érzik magukat a növények, ott tudnak gazdájuknak egészséget teremni. Viszont ha megadjuk nekik, amire szükségük van és hagyjuk a természetet dolgozni, a bolti szétvegyszerezett és drága termékek helyett édenkertünk életerőt adó terményét élvezhetjük hálából a természettel együttműködő gondoskodásunkért. Az életet szolgáljuk, s az visszaszolgál minket. Ez a csoda táplálja kifogyhatatlan lelkesedésünket, ambíciónkat és elkötelezettségünket.

Kérje ingyenes felmérésünket és árajánlatunkat.