Rólunk

Professzionális kertépítés, kertfenntartás, öntözőrendszer kiépítés, veszélyes fakivágás, fagondozás, fametszés, konyhakert, Termőkert, Terményterasz, Permakultúra, Közösségi kertek megtervezése és kivitelezése, téli - nyári karbantartások, nagy tapasztalattal, komoly referenciákkal.

Tarts kertet, a kert eltart!

Napjainkban a növekvő élelmiszerárak és várhatóan növekvő élelmiszerválság idején a legkeresettebb szolgáltatásaink közé tartoznak a teljesen vegyszermentes, konyhakerttel, gyümölcsfákkal, szüretelhető, szomszédtakaró bokrokkal, cserjékkel, méhbarát sarkokkal rendelkező, életet és egészségesebb jövőt szolgáló, ember és pénztárcabarát édenkertek, azaz Termőkertek és Közösségi kertek kialakítása.
Egy kertnél kisebb hellyel, például erkéllyel rendelkező ügyfeleink számára többféle Terményterasz csomaggal állunk rendelkezésre. Egy átlagos kertnél nagyobb méretű, magán, vagy erre a célra elkülönített közterületeken pedig Élelmiszererdőket létesítünk egy természetközelibb, egészségesebb, szebb Magyarországért.


Szervezetünk egyik legfontosabb küldetése minél több használaton kívüli termőterület, városi terep, társasházi udvar, céges kert, önkormányzati terület, és magánbirtok Élelmiszererdővé, vagy Termőkertté alakítása, vegyszermentes, emberbarát, méhbarát, a természettel egyensúlyban álló, életet támogató módon. Legyen szó megbízásról, vagy saját kezdeményezésről, legfőbb célunk minél több munkahelyi, közösségi, és ingyenesen látogatható, szociális élelmiszererdő létrehozása egy természetközelibb, egészségesebb, boldogabb jövőért.

Természetesen amellett, hogy igyekszünk népszerűsíteni a vegyszermentes otthontermelés egészségre és pénztárcára gyakorolt pozitív hatását, ugyanúgy szeretjük és évezzük a díszkertekkel kapcsolatos feladatokat, melyek időnk nagy részét lefedik. Építjük és gondozzuk kertes házak kertjét, társasházak és irodaházak udvarát, közületek, állami / önkormányzati létesítmények parkját, közterületek zöld felületeit. 

Lakossági ügyfeleink számára magas színvonalon és elérhető áron biztosítjuk kertépítés és kertfenntartás szolgáltatásainkat, legyen szó díszkertről, termőkertről, vagy akár a kettő keverékéről. Azon ügyfeleink számára is van megoldásunk, akik maguk szeretnék kialakítani álmaik kertjét, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.

A képen Peti barátommal állunk boldogan egyik nagy példaképünk, Gyulai Iván Ökológiai intézetének kapujában, ahova amikor csak tehetjük, ellátogatunk tanításért, ihletért, motivációért, feltöltődésért. Az elégedett mosoly annak az óriási plusznak, jó érzésnek, tudásnak, inspirációnak és szeretetnek köszönhető, amivel távoztunk a tett színhelyéről.

Tanítani, átadni a tudást az egyik legfontosabb dolog, melyet életünk során tehetünk. Ezt teszi bolygónkon minden élőlény egészen a sejtek szintjéig a fejlődése és fennmaradása érdekében. Történelmünk során először kerültünk mi emberek olyan helyzetbe, hogy az Anyafölddel és a velünk együtt rajta élő és tőle függő növényekkel, gombákkal, állatokkal, eukariótákkal és prokariótákkal kapcsolatos tudásunkat elengedhetetlen tágítanunk, saját fennmaradásunk és jövőnk érdekében. Meg kell értenünk a Földnek és ezen élőlényeknek a működését, törekvését, egymással való kapcsolatát ahhoz, hogy hibás tudásunkra alapozott kizsákmányoló mezőgazdaságunk tovább gyakorlása helyett, a természettel együttműködő, virágzó gazdálkodást hozhassunk létre, mellyel mindenki nyer, s nem pedig veszít, mint jelenleg. 


Ezért legfőbb törekvésünk:

  • A legújabb praktikákkal és legkiválóbb ötletekkel feltöltekezve, a természettel harmóniában és együttműködve építeni és gondozni a kerteket; 
  • Az arra fogékonyaknak minél több termő növényt ültetni a kertjébe;
  • A termelni vágyóknak családjuk egészségét támogató és élelmiszerrel kapcsolatos kiadásaikat csökkentő vegyszermentes termőkertet építeni;
  • És mindeközben az arra vágyóknak átadni a tudást. Hiszen minél többen bánnak kedvesen a természettel és magukkal, annál nagyobb eséllyel juthatunk el a jövőbe.

Készséggel állunk rendelkezésre.

Üdvözlettel:


Mihály Péter
+3620 322 0710

Hegyi Gergely
+3670 414 6363