Termőkert

"A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára."

Dr. Szent-Györgyi Albert

Építs termőkertet velünk!

A napjainkban egyre inkább érezhető élelmiszerár elszabadulás, a boltokban kapható szétfújt és agyonvegyszerezett zöldségek és gyümölcsök inspiráltak minket arra, hogy  Termőkert építés, Terményterasz kialakítás, Közösségi kert építés és Élelmiszererdő telepítés szolgáltatásainkkal álljunk mindazon megrendelőink szolgálatára, akik szeretnének egészségesebben élni miközben pénzt takarítanak meg. Ha van kerted, akkor a Te esetedben a Termőkert lehet a logikus válasz az egyre drágább, vegyszerezett bolti zöldségekre és gyümölcsökre.

“Tarts kertet, a kert eltart!”

-Termőkert? Miért jó az nekem? 

-A legjobb válságálló befektetést hozzuk el Neked, amely nem csak saját és családod egészségének megőrzésében, de havi kiadásaid csökkentésében egyaránt megtérül. 

-Egészség és megtakarítás?

-Pontosan! A Termőkerttel akár egész évre kiválthatod a bolti, gyomírtózott, érlelés serketővel és számos egyéb szerrel permetezett, műtrágyázott, beltartalmilag és egészségügyileg is kifogásolható drága zöldségek és gyümölcsök fogyasztását saját, vegyszermentes, egészséges terménnyel, miközben minden hónapban jelentős összeg marad a tárcádban. 

-Vegyszerezett zöldségek?

-Sajnos igen. A nagyipari tömegtermelés és a nemzetközi élelmiszerláncok egyik hozama az, hogy mindig minden kapható a boltokban, de ennek a kényelemnek nagy ára van. A világ minden tájáról érkező, egész évben elérhető termények beltartalmilag kifogásolhatók és különféle vegyszerekkel kezeltek. Így a legfőbb probléma, melynek ki vagy szolgáltatva nem csak az egyre növekvő élelmiszerár, hanem a kemikáliák okozta esetleges egészségügyi ártalmak. 

-Hogyan kezdjek neki?

-Próbáld a kertedben a lehető legtöbb helyet okosan és ízlésesen termelésbe fogni, a dísznövényeket ugyanolyan szép, de terméshozó növényekre cserélni, modern eszközök használatával amit lehet automatizálni, hogy egyszerűbben és precízebben gondozhasd a növényeid, s azok hatékonyabban táplálhassanak Téged.

-És amit nem tudok megtermelni?

-Először is fogyassz idény zöldségeket és gyümölcsöket, ehhez hozzá kell szokni. Nem természetes az, hogy minden évszakban minden kapható a boltban. Ennek a bőségnek nagy ára van, amit Te fizetsz meg a pénzeddel és egészségeddel. Ami nem terem meg a kertedben, vásárold meg hazai kistermelőktől. És hogy egész évben legyen mit enni, dolgozz fel mindent, amit tudsz. Fermentálj, főzz be, fagyaszd le, készülj a télre. 

-Hogy boldogulhatnék mindezzel egyedül?

-De hiszen nem vagy egyedül, mindenben segítünk Téged! Igényed és kerted adottságainak megfelelően közösen tervezünk, átalakítunk, kultúrákat telepítünk, öntözőrendszert építünk, akár mindent teljeskörűen kivitelezünk, fenntartunk és karbantartunk. És ezek után sem hagyunk egyedül! Zárt közösségünkön belül folyamatos és teljes körű támogatást kapsz tőlünk az egész éves saját-kerti táplálkozás megvalósításához és kerted fenntartásához, az évszaknak megfelelően mindig éppen aktuális receptekkel, feldolgozással, elrakással, magszedési, vetési, palántázási, kiültetési, szüretelési tippekkel, miközben hozzád hasonló otthon-termelő társaidtól kérdezhetsz, illetve oszthatod meg velük tapasztalataidat. Varázslatos közös utazásunk, amely során gyönyörű Termőkerttel rendelkező, gyakorlott otthon-termelővé válsz, egy díjtalan helyszíni felméréssel kezdődik!

-Pontosan milyen munkákat vállaltok?

-Szolgáltatásaink igen szerteágazóak, de szerencsére röviden, tömören és összeszedetten csokorba gyűjtöttük Neked, hogy könnyebben tájékozódhass.

-Meg lehet nézni valahol, amiket eddig csináltatok?

-Hát persze, SŐT! Boldoggá teszel minket, ha érdekelnek a munkáink! 

-A képekből ítélve jó kapcsolatot ápoltok az ügyfeleitekkel.

-Igen, ez működésünk egyik legfontosabb alapköve. Mi itt a tudatos, otthon-termelő közösségünkben úgy működünk, mint egy nagy család és úgy is viselkedünk egymással. Közvetlenek vagyunk, segítjük, támogatjuk egymást, figyelünk egymásra. Te is erre számíthatsz, ha közénk állsz, de előtte teljesítened kell 3 próbatételt!

…Csak viccelődtünk, elég egy dolgot megtenned. :)
Kérd ingyenes felmérésünket, beszéljük át igényeidet és nézzük meg együtt, miben tudunk segíteni Téged. 

-Ha esetleg úgy döntenék, hogy én magam szeretném felépíteni a termőkertemet, akkor is tudtok segíteni?

-Persze! Mindenkinek örömmel segítünk, aki ezen az úton jár velünk, ahol együtt teszünk a környezetünkért, magunkért, családunkért, embertársainkért, és legfőképp a jövőnkért. Oda csak együtt juthatunk el, így sosem elég a fenntartható termelésbe becsatlakozó barátokból! Van konzultációs tanácsadás programunk, amely ingyenes felmérésünktől különbözően pénzbe kerül ugyan, de az utolsó forintig megéri az árát. Hiszen olyan gyakorlati tanácsokkal és tervekkel látunk el, hogy nélkülünk is tökéletesen fogsz boldogulni, amennyiben rászánod az időt és az energiát a kivitelezésre. Ha elakadnál, vagy bármilyen problémába ütköznél, akkor sem vagy egyedül, zárt Facebook csoportunkon belül folyamatos támogatást kapsz tőlünk, ellátunk tanácsokkal, kedvezményes növényekkel, mindennel, ami a sikerhez szükséges. Ha pedig bármikor úgy döntesz, hogy kellünk a kivitelezéshez, minket mindig megtalálsz.